Ten przepis widziałam w programie Jamie Oliviera, kiełbaski zastąpiłam parówkami,
dodałam pomidora, aromat kopru włoskiego był niesamowity, a gościom
bardzo smakowały :-)
KIEŁBASKI W SZLAFROCZKACH
opakowanie ciasta francuskiego
kilka ostrych kiełbasek wieprzowych (ew. parówki)
tarty parmezan
pomidor
jajko
chilli (w wersji z parówkami)
ziarna kopru włoskiego roztarte w moździerzu
sezam do posypania
Ciasto tniemy na pasy o szerokości ok 10cm.
Wzdłuż dłuższego boku ciasta układamy pod kątem kiełbaski (na max połowie szerokości).
Posypujemy koprem włoskim, chilli, startym serem.
Pomidora kroimy, i kawałki bez pestek układamy na kiełbaskach.
Roztrzepanym jajkiem smarujemy brzeg ciasta, zawijamy w rulon i delikatnie dociskamy, nakłuwamy widelcem.
Pewnymi ruchami kroimy na porcje 5cm, smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem.
Układamy na blasze wyściełanej papierem i pieczemy 20 min w temp 220 stopni.
Kiełbaski w szlafroczkach |
SMACZNEGO :-)
Nominowałam Twój blog do zabawy Libster Blog Award, zapraszam po szczegóły
OdpowiedzUsuńhttp://widelcempoteflonie.blogspot.com/2012/12/liebster-blog-award_5.html