Płatki jaglane z granatem |
200 ml mleka kokosowego
1/2 szklanki płatków jaglanych
1 łyżka syropu z agawy
1 owoc granatu
Granat obieramy - odcinamy górną część, dzielimy nożem na ćwiartki i wyłuskujemy nasiona.
Do małego garnuszka wlewamy wodę, tak aby przykryła dno - zagotowujemy. Wlewamy mleko kokosowe - zagotowujemy. Do gotującego się mleka dosypujemy płatki jaglane i gotujemy mieszając przez około 3 minuty. Dodajemy syrop z agawy - mieszamy.
Ugotowane płatki jaglane wykładamy do miseczki, posypujemy nasionami granatu.
Płatki jaglane z granatem |
SMACZNEGO :-)
Dziś pobiegłam przetestować nową ścieżkę zdrowia. Niestety nieco się rozczarowałam, ale może jeszcze ją dopracują. Póki co pobiegam po starych leśnych szlakach :-)
Peggi w lesie |
właśnie zajadamy! pychotka!dzięki za ten przepis!
OdpowiedzUsuń