Strony

Polecane miejsca

17 sierpnia 2012

Chrzanić to...

Dziś proponuję coś lżejszego, przydatnego jako dodatek do mięs lub po prostu na kanapeczki. Chrzanu nigdy nie lubiłam, ale gdy znalazłam ten przepis w zeszycie mojej mamy postanowiłam go wypróbować. A potem już tylko zajadałam się tą pyszną pastą :-)


PASTA CHRZANOWA


4 łyżki chrzanu
2 jaja gotowane na twardo
5 łyżek śmietany
2 łyżki zmielonych orzechów
1 łyżka siekanego szczypiorku

Jaja drobno siekamy, mieszamy z orzechami, chrzanem i śmietaną. pozostawiamy na kilka godzin aby składniki się "przegryzły" a przed podaniem posypujemy szczypiorkiem. Ot i cała filozofia :-)

Pasta chrzanowa


SMACZNEGO :-)





7 komentarzy:

  1. Uwielbiam chrzan, zwłaszcza ten od mojego dziadka. Na pewno nie pogardziłabym taką pastą. ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. te orzechy i chrzan.. niebanalnie

    OdpowiedzUsuń
  3. A ja chrzanu dalej nie lubię. Rodzina zarzekała się, że jak urosnę to mi przejdzie, ale nie - twardo trwam w niejedzeniu chrzanu ;]

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja też przy tym trwam - ta pasta jest małym wyjątkiem ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Podejrzewam że jest pyszny,ja twarożek z orzechami kupuję w Lidlu bo bardzo mi smakuje ale muszę koniecznie wypróbowac ten przepis.

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja chrzan uwielbiam! Dodaję nawet do frytek :D Przepis muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń

Jeśli nie posiadasz profilu na Blogger`ze, proszę zostaw przynajmniej pseudonim :-)