Kolejna propozycja śniadaniowo - kolacyjna. Na ten przepis natknęłam się na blogu HALF HOUR COOK i od razu postanowiłam go przetestować. Bułeczki wyszły super chrupiące z miękkim, aromatycznym środkiem. Jest to miła odmiana od tradycyjnych zapiekanej, a przy tym świetny sposób na wykorzystanie czerstwych bułeczek. Ale ze świeżej też możecie je zrobić ;)
ZAPIEKANE BUŁKI Z JAJKIEM
2 kajzerki
2 jajo
4 plasterki wędliny drobiowej
4 łyżki szczypiorku
2 łyżki majonezu
2 łyżki pikantnego ketchupu sól
pieprz
Rozgrzewamy piekarnik do 200°C.
Z każdej kajzerki odcinamy wierzch i wydążamy środek. Rozprowadzamy w środku majonez oraz ketchup.
Wędlinę drobno kroimy, podsmażamy w rondelku i przekładamy do bułki.
Posypujemy szczypiorkiem i wstawiamy na około 1 minutę do piekarnika. Teraz do każdej bułeczki delikatnie wbijamy jajko - tak aby nie rozlać żółtka, a następnie doprawiamy solą i
pieprzem. Pieczemy dalej do momentu ścięcia się białka.
Zapiekane bułki z jajkiem |
Zapiekane bułki z jajkiem |
SMACZNEGO :-)
wyglądają efektownie :)
OdpowiedzUsuńTakiej jeszcze w życiu nie robiłam. ;) Wygląda apetycznie.
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńto jest coś dla mnie!!!!:)
OdpowiedzUsuńzamykam szybko tę stronę, bo nie dotrwam do rana....
OdpowiedzUsuńjak to apetycznie wygląda :)
ale rano będzie można zrobić :-)
Usuń