Strony

Polecane miejsca

7 grudnia 2015

Surówka z marchewki i białej rzodkwi



Na dwie porcje:
   1 średnia marchew
   taka sama ilość białej rzodkwi
   2 liście sałaty lodowej
   1/2 szklanki kukurydzy konserwowej (odsączona)

Na sos:
   1,5 łyżki oliwy z oliwek
   1 łyżeczka śmietany 12%
   1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
   zioła do sałatki
   pieprz czarny, sól (opcja)

Marchew i rzodkiew myjemy, obieramy, a następnie ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy drobno posiekane liście sałaty i kukurydzę.
Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy (ewentualnie doprawiamy solą i czarnym pieprzem). Surówkę polewamy sosem bezpośrednio przed podaniem, mieszamy aby składniki się połączyły.

Surówka z marchewki i białej rzodkwi


SMACZNEGO :-)



Proste surówki - jesień 2015
Jesień pełna warzyw


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli nie posiadasz profilu na Blogger`ze, proszę zostaw przynajmniej pseudonim :-)