Na dwie porcje:
1 średnia marchew
taka sama ilość białej rzodkwi
2 liście sałaty lodowej
1/2 szklanki kukurydzy konserwowej (odsączona)
Na sos:
1,5 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka śmietany 12%
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
zioła do sałatki
pieprz czarny, sól (opcja)
Marchew i rzodkiew myjemy, obieramy, a następnie ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy drobno posiekane liście sałaty i kukurydzę.
Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy (ewentualnie doprawiamy solą i czarnym pieprzem). Surówkę polewamy sosem bezpośrednio przed podaniem, mieszamy aby składniki się połączyły.
Surówka z marchewki i białej rzodkwi |
SMACZNEGO :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli nie posiadasz profilu na Blogger`ze, proszę zostaw przynajmniej pseudonim :-)