Strony

Polecane miejsca

26 stycznia 2016

Sałatka z tuńczyka i ryżu

1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 torebka ryżu (100 g)
3 jaja na ugotowane twardo
10 małych ogórków konserwowych z chili (lub dwa zwykłe)
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 puszka groszku konserwowego
szczypiorek
4 łyżki majonezu

Ryż gotujemy wg przepisu z opakowania na sypko, studzimy. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy. Kukurydzę i groszek odsączamy. Jaja ugotowane na twardo obieramy i wraz z korniszonami drobno siekamy. Szczypiorem myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy i mieszamy.

Sałatka z tuńczyka i ryżu

Sałatka z tuńczyka i ryżu


SMACZNEGO :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli nie posiadasz profilu na Blogger`ze, proszę zostaw przynajmniej pseudonim :-)