9 listopada 2012

Kurczak zapiekany w śmietanie z zupą cebulową

Ten przepis dostałam lata temu od koleżanki. Bardzo długo czekał na wypróbowanie, ale nie ma tego złego... Co prawda nie przepadam za daniami instant, zwłaszcza poniższej firmy, ale raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Kurczak wyszedł smaczny, aczkolwiek należy bardzo uważać z dodatkiem soli ;-)


KURCZAK ZAPIEKANY W ŚMIETANIE Z ZUPĄ CEBULOWĄ


1 cały kurczak
500ml śmietany 18%
2 zupy cebulowe Knorra


Kurczaka dzielimy na kawałki i myjemy. Pozostawiamy do obcieknięcia.
Śmietanę mieszamy z zupami. Dokładnie zanurzamy każdą część kurczaka w śmietanie i układamy w misce, pozostałą śmietanę wylewamy na wierzch. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na noc lub przynajmniej na 2-3h.
Kurczaka przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i pieczemy przez 1h w temp. 200 stopni.

Kurczak zapiekany w śmietanie z zupą cebulową



SMACZNEGO :-)



1 komentarz:

Jeśli nie posiadasz profilu na Blogger`ze, proszę zostaw przynajmniej pseudonim :-)

Drukuj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...