29 grudnia 2013

Surówka z pora

Święta, święta i po świętach - powoli wracamy do kulinarnej rzeczywistości. Co prawda przed nami jeszcze Sylwester i Nowy Rok, ale już czas pomyśleć o normalnym obiedzie. Jeśli zabierzecie się za robienie jakiegoś pysznego mięsa do ziemniaków polecam jako dodatek surówkę z pora :-)

Surówka z pora

SURÓWKA Z PORA

1 biała część pora (średniego)
1 jabłko szara reneta (nieduże)
1 ogórek kiszony
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki oleju
1 łyżeczka majeranku
szczypta soli

Pora i jabłko myjemy, osuszamy. Jabłko obieramy ze skórki a pora z wierzchniej warstwy liści.
Pora przekrawamy wzdłuż na pół i siekamy w drobne piórka - lekko solimy. Jabłko i ogórka kiszonego ścieramy na tarce jarzynówce.
Musztardę mieszamy z olejem i majerankiem. 
Wszystko razem mieszamy.

Surówka z pora

SMACZNEGO :-)

4 komentarze:

  1. Trafiłaś w moje kubki smakowe ,pyszna surówka.

    OdpowiedzUsuń
  2. Surówka z pora to coś to uwielbiam :)
    Ja zawsze go sparzam aby nie był taki ostry.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czasem też go sparzam, ale generalnie uwielbiam jak lekko szczypie w język :-)

      Usuń
  3. musi być pyszna skoro tak wygląda, na pewno wypróbuję : )

    OdpowiedzUsuń

Jeśli nie posiadasz profilu na Blogger`ze, proszę zostaw przynajmniej pseudonim :-)

Drukuj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...