Surówka z białej kapusty |
Na 3 porcje:
1/4 niedużej główki białej kapusty
1/2 białej rzodkwi
1 nieduża czerwona cebula
1 średni pomidor
1 łyżka białego octu winnego
2 łyżki oleju z avocado
przyprawa do sałatek
pieprz ziołowy
sól
Warzywa myjemy i osuszamy. Kapustę szatkujemy w drobne piórka. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pomidora kroimy w niedużą kostkę, rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce jarzynówce o dużych oczkach. Wszystko razem mieszamy.
Ocet winny mieszamy z olejem z avocado, dodajemy przyprawy, ponownie mieszamy. Polewamy surówkę.
Surówka z białej kapusty |
SMACZNEGO :-)
Mmm pychota :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie na dietetyczną pannę cotte i najlepsze lody bananowe!
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam :-)
Prosta i smaczna ;) Robiłam ją już kilka razy :)
OdpowiedzUsuń