20 czerwca 2014

Surówka z białej kapusty


Surówka z białej kapusty

Na 3 porcje:

1/4 niedużej główki białej kapusty
1/2 białej rzodkwi
1 nieduża czerwona cebula
1 średni pomidor
1 łyżka białego octu winnego
2 łyżki oleju z avocado
przyprawa do sałatek
pieprz ziołowy
sól


Warzywa myjemy i osuszamy. Kapustę szatkujemy w drobne piórka. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pomidora kroimy w niedużą kostkę, rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce jarzynówce o dużych oczkach. Wszystko razem mieszamy.
Ocet winny mieszamy z olejem z avocado, dodajemy przyprawy, ponownie mieszamy. Polewamy surówkę.

Surówka z białej kapusty


SMACZNEGO :-)





2 komentarze:

  1. Mmm pychota :)

    Zapraszam do mnie na dietetyczną pannę cotte i najlepsze lody bananowe!

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Prosta i smaczna ;) Robiłam ją już kilka razy :)

    OdpowiedzUsuń

Jeśli nie posiadasz profilu na Blogger`ze, proszę zostaw przynajmniej pseudonim :-)

Drukuj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...