19 listopada 2012

Pieczywo GRANEX - smakowanie, testowanie

Jakiś czas temu, otrzymałam od firmy GRANEX trzy rodzaje pieczywa chrupkiego. Testowałam i smakowałam praktycznie dwa tygodnie, a dziś zobaczycie wyniki tego procesu. Jest to mój pierwszy test więc proszę o wyrozumiałość ;-)

Peggi w kuchni testuje pieczywo GRANEX

PIECZYWO GRANEX - SMAKOWANIE, TESTOWANIE

Firma GRANEX Zajmuje się produkcją zdrowej żywności z pełnych ziaren zbóż – wafli, pieczywa lekkiego, płatków śniadaniowych oraz produktów o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego. Dziś skupimy się na pieczywie.

Produkty ze znakiem firmy GRANEX to artykuły spożywcze całkowicie naturalne o wysokim standardzie. Zawierają duże ilości, węglowodanów, minerałów, witamin, a przede wszystkim – błonnika pokarmowego. Dzięki wysokim walorom smakowym i dietetycznym są idealnym pożywieniem dla osób dbających o zdrowie, smukłą sylwetkę i dobre samopoczucie.

Firma GRANEX przy produkcji pieczywa kładzie duży nacisk na dopracowane receptury, które pozwalają osiągnąć lekkość i kruchość przy zachowaniu wyjątkowego smaku.

W pieczywie GRANEX nie znajdziesz:
- mleka
- sacharozy
- sztucznych dodatków
- konserwantów
- spulchniaczy.

PIECZYWO - ZAWIERA BŁONNIK

Skład: mąka żytnia, otręby przenne, kasza jęczmienna, grys kukurydziany, płatki owsiane, błonnik, sól.

Ten rodzaj pieczywa najbardziej smakował mi z produktami pikantnymi i zdecydowanymi w smaku. W czasie testów spożywałam je z pastą twarogową wytrawną.

Peggi w kuchni testuje pieczywo GRANEX

PASTA TWAROGOWA WYTRAWNA

3 łyżki białego sera
1 łyżka śmietany
3 rzodkiewki
1/2 niedużego ogórka
sól
pieprz

Ser rozgniatamy i mieszamy ze śmietaną. Rzodkiewki i ogórka myjemy - ogórka obieramy i razem z rzodkiewkami drobno kroimy lub ścieramy na tarce jarzynówce. mieszamy z twarogiem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 


PIECZYWO - ZAWIERA BŁONNIK Z DODATKIEM ORKISZU I ZIÓŁ

Skład: grys kukurydziany, ryż, płatki ziemniaczane, błonnik owsiany, mąka orkiszowa, ziarno słonecznika, sól, mieszanka ziół prowansalskich.

Ten rodzaj pieczywa najbardziej smakował mi z produktami delikatnymi w smaku, słodkimi. W czasie testów spożywałam je z pastą twarogowo-morelową.

Peggi w kuchni testuje pieczywo GRANEX

PASTA TWAROGOWO-MORELOWA

3 łyżki białego sera
1 łyżka śmietany
5 suszonych morel
łyżeczka cukru waniliowego

Ser rozgniatamy widelcem i łączymy ze śmietaną oraz drobno posiekanymi morelami. Dodajemy cukier i mieszamy.

PIECZYWO - ZAWIERA BŁONNIK

Skład: grys kukurydziany, ryż, płatki ziemniaczane, błonnik owsiany, mąka z amarantusa, ziarno słonecznika, sól.

Ten rodzaj pieczywa smokował mi właściwie ze wszystkim. Nadaje się do smaków delikatnych, jak i do zdecydowanych. Śmiało możecie go jeść z serkami waniliowymi lub salami. Do wyboru do koloru :-)

Peggi w kuchni testuje pieczywo GRANEX

Podsumowując, pieczywo chrupkie GRANEX:
- nie kruszy się, mimo iż jest chrupkie,
- ładnie smaruje się masłem i innymi produktami do smarowania,
- nie przykleja się do podniebienia,
- nie łapie zbyt szybko wilgoci,
- ma odpowiednią grubość kromek (nie za cienką, nie za grubą).

To główne cechy, na które zwracam uwagę jedząc pieczywo chrupkie ;-)

Jedyny mankament jaki znalazłam w produkcie, to sposób pakowania. Otwierając pudełko widziałam jeszcze miejsce na co najmniej 2-3 kromki. Może warto to puste miejsce zapełnić?


SMACZNEGO :-)

7 komentarzy:

  1. Może to trochę nie w temacie, ale "zdrowy błonnik" to moja ulubiona przekąska bez wyrzutów sumienia!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hmmm jeśli znajdę w jakiś sklepie u mnie w mieście to też spróbuję - tylko że ja nie znoszę mleka :-D

      Usuń
    2. jem same, na sucho, są pyszne. :) tylko nie można za dużo! jak to z błonnikiem. :)

      Usuń
    3. To zaczynam się rozglądać :-D

      Usuń
    4. Ha! Kupiłam dziś w końcu i muszę powiedzieć że faktycznie dobrze wchodzą. Jutro biorę do pracy i będę sobie podjadać ;-)

      Usuń
  2. zapraszam po odbiór wyróżnienia!!!

    pozdrawiam Jagienka!

    OdpowiedzUsuń

Jeśli nie posiadasz profilu na Blogger`ze, proszę zostaw przynajmniej pseudonim :-)

Drukuj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...