21 sierpnia 2012

Od zabawy do potrawy I

Jakiś czas temu wzięłam udział w nimi-konkursie u Gochy. Do zdobycia były Waflowe foremki Wafini, wystarczyło napisać czym chciałoby się je nadziać. Skojarzenia nadzieniowe nasunęły mi się w miarę szybko, więc udział czynnie w konkursie wzięłam - i udało się. Dziś prezentuję wytrawny wariant wymyślonego przeze mnie nadzienia.

WYTRAWNE VAFINI

Na 5 foremek:
   100g twarogu
   2 duże rzodkiewki
   1 mały ogórek
   50g łososia wędzonego
   świeżo mielony pieprz kolorowy
   1 liść sałaty

Twaróg wkładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Rzodkiewki i ogórka myjemy. Rzodkiewki kroimy w drobniutką kostkę, ogórka obieramy i ścieramy na drobnej tarce. Doprawiamy pieprzem i mieszamy. Jeśli warzywa nie są bardzo wodniste można dodać łyżeczkę jogurtu naturalnego.
Foremki wykładamy kawałkiem sałaty, a następnie za pomocą łyżeczki nakładamy farsz.
łososia kroimy w cienkie paseczki (ostrym nożem) i układamy na farszu. Posypujemy niewielką ilością pieprzu.

Wytrawne Vafini

Wytrawne Vafini


SMACZNEGO :-)
 

Smaki naszego dzieciństwa


9 komentarzy:

  1. Nie dość że przepyszne to jeszcze ładnie podane, zazdroszczę foremek ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dobry pomysł :) Ładnie się prezentują.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale nadziane :) nareszcie coś nie na słodko a pysznie w sam raz na małą przekaskę.Wygląda pięknie, pozdrawiam kami

    OdpowiedzUsuń
  4. Super pomysł! Nic dziwnego, że wygrałaś :)

    OdpowiedzUsuń
  5. O rany, połknęłabym w całości! ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Miło mi, że moje nadzienie się podoba :-) Mam jeszcze kilka foremek na wariant słodki i na tym się skończy moja radość, bo w moim mieście foremek takich kupić nie można :-/

    OdpowiedzUsuń

Jeśli nie posiadasz profilu na Blogger`ze, proszę zostaw przynajmniej pseudonim :-)

Drukuj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...