23 lutego 2014

Pasta twarogowo-tuńczykowa

Dziś przepis na pastę kanapkową w sam raz na niedzielne śniadanie. Gładka konsystencja z chrupiącymi i soczystymi kosteczkami papryki... mmmm... :-)


Pasta  twarogowo-tuńczykowa

PASTA TWAROGOWO-TUŃCZYKOWA 

200g twarogu półtłustego
1 puszka tuńczyka w sosie własnym (185g)
3 jaja
1 zielona papryka
1 czerwona cebula
1 ogórek konserwowy
3 łyżeczki miękkiego masła
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
1 łyżka słodkiej papryki mielonej
natka pietruszki
sól
świeżo mielony pieprz


Tuńczyka odsączamy.
Jaja gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno siekamy.
Twaróg rozgniatamy mieszając z masłem, musztardą i mieloną papryką. Dodajemy tuńczyka i posiekane jaja - mieszamy.
Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne, cebulę obieramy, razem z ogórkiem kroimy w drobną kostkę. Posiekane składniki dodajemy do twarogu z tuńczykiem, doprawiamy solą, pieprzem i natką pietruszki - mieszamy do połączenia się składników.

Pasta  twarogowo-tuńczykowa

Pasta  twarogowo-tuńczykowa


SMACZNEGO :-)


Drugie śniadanie w pracy Śniadanie mistrzów


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli nie posiadasz profilu na Blogger`ze, proszę zostaw przynajmniej pseudonim :-)

Drukuj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...