8 października 2012

Sałatka tuńczykowo-paprykowa

Od soboty boli mnie ząb i nie jestem w stanie na niczym się skupić. W związku z tym przedstawiam dziś jeden z moich archiwalnych wyczynów. Sałatka jest smaczna i świetnie sprawdza się na imprezach, a na co dzień też miło jest ją schrupać. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu ;-)


SAŁATKA TUŃCZYKOWO-PAPRYKOWA


2 woreczki ryżu długoziarnistego ugotowanego na sypko
po jednej papryce: czerwonej, żółtej, zielonej
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
mały słoik marynowanych cebulek
sól
pieprz
majonez

Tuńczyka i cebulki odsączamy z zalewy. Papryki myjemy i usuwamy gniazda nasienne - następnie drobno kroimy.
Ryż wsypujemy do miseczki, dodajemy papryki, tuńczyka i cebulki - mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 1 łyżkę zalewy z cebulek oraz majonez i ponownie mieszamy.


Sałatka tuńczykowo-paprykowa


Przepis zaczerpnięty z pisma "PANI DOMU POLECA - SAŁATKI NA KAŻDĄ OKAZJĘ"


SMACZNEGO :-)

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli nie posiadasz profilu na Blogger`ze, proszę zostaw przynajmniej pseudonim :-)

Drukuj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...