25 listopada 2012

Kuskus w curry z warzywami

Jakiś czas temu udało mi się wygrać zestaw kasz zawierający kuskus. Trochę trwało zanim się za niego zabrałam i mogę tego tylko żałować. Kuskus robiłam i jadłam pierwszy raz, a wyszedł super. Nic skomplikowanego, kilka prostych składników i powstała pyszna, ciepła kolacja. I dziś też taką zjem :-D

Kuskus w curry z warzywami

KUSKUS W CURRY Z WARZYWAMI


50 g kaszy kuskus
1/2 szklanki bulionu
1/2 opakowania warzyw z "Mieszanki Chińskiej"
1 łyżeczka curry indyjskiego
szczypta soli prowansalskiej
1 łyżka oleju

Kuskus wsypujemy dodajemy połowę curry, mieszamy po czym zalewamy gorącym bulionem - odstawiamy na 5 minut. W tym czasie warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem, lekko doprawiamy solą prowansalską i chwilę dusimy pod przykryciem. Gdy warzywa rozmarzną wsypujemy pozostałą ilość curry i dodajemy napęczniały kuskus. Wszystko razem mieszamy i wykładamy na talerz.

Kuskus w curry z warzywami

SMACZNEGO :-)


2 komentarze:

  1. Kuskus jest przepyszny i na słodko i na słono, w Twoim wykonaniu musi być wyjątkowo smakowity, mniam! :)

    OdpowiedzUsuń

Jeśli nie posiadasz profilu na Blogger`ze, proszę zostaw przynajmniej pseudonim :-)

Drukuj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...