17 sierpnia 2013

Leczo

Kolejny szybki posiłek, który świetnie pasuje do upalnego dnia. Roboty mało, nie trzeba stać godzinami przy kuchni, a efekt smaczny i pełen witamin :-)

LECZO

400 g kiełbasy podwawelskiej
2 czerwone papryki
1 średnia cukinia
2 średnie cebule
ok 350 ml domowego przecieru pomidorowego lub dwa duże pomidory
sól
pieprz
papryka mielona
4 łyżki oleju roślinnego

Warzywa myjemy i osuszamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy do zeszklenia.
Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego, kroimy w kostkę i dodajemy do zeszklonej cebuli. Dodajemy połowę przecieru pomidorowego.
Cukinię kroimy w kostkę (nie obieramy) i dodajemy do papryki z cebulą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką.
Kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy gdy warzywa zmiękną. Dodajemy resztę przecieru pomidorowego i dusimy razem jeszcze przez około 5-10 minut.

Leczo

SMACZNEGO :-)





Warzywa psiankowate 2013






3 komentarze:

  1. Właśnie jutro zabieram się do zrobienia lecza :D Niom

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie się prezentuje Twoje leczo, wszystko tak równo pokrojone. Dziękuję za dodanie go do mojej akcji psiankowatej :)

    OdpowiedzUsuń

Jeśli nie posiadasz profilu na Blogger`ze, proszę zostaw przynajmniej pseudonim :-)

Drukuj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...