27 lipca 2012

Sałatka z ryżu i papryki

Sałatkę tą "przyniosłam" z jednej z uroczystości rodzinnych. Polubiłam ją od razu i często do niej wracam. Jest smaczna, chrupka, robi się ją błyskawicznie i tak samo szybko zjada. Czasem ją lekko podgrzewam i wtedy stanowi na przykład świetne danie na kolację.

SAŁATKA Z RYŻU I PAPRYKI

2 woreczki ryżu
po jednej papryce: czerwonej, żółtej, zielonej
2 ząbki czosnku
pęczek pietruszki
oliwa

Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie według wskazań z opakowania - studzimy. W tym czasie paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, pietruszkę drobno siekamy. Składniki dodajemy do chłodnego ryżu i mieszamy wraz z niewielką ilością oliwy.

Sałatka z ryżu i papryki

Przepis ten możecie znaleźć również w aktualnym wydaniu Przyślij Przepis! 8/2012

 SMACZNEGO :-)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli nie posiadasz profilu na Blogger`ze, proszę zostaw przynajmniej pseudonim :-)

Drukuj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...