Dawno nie pokazywałam nic słodkiego i aż mnie nosi, żeby coś upiec. Zabiorę się więc do pracy, a tymczasem pokażę deser podpatrzony u Kingi - pyszne kokosowe kulki. Na pewno każdy z Was próbował choć raz te kupowane w sklepie, domowe Raffaello jest jednak o niebo lepsze!
DOMOWE RAFFAELLO
200g masła
0,5 szklanki cukru pudru
2 żółtka
150g wiórków kokosowych
200g herbatników
100g migdałów
SMACZNEGO :-)
100g migdałów
Migdały parzymy i obieramy. Herbatniki drobno kruszymy - niezły sposób na wyżycie się za pomocą wałka ;-). Masło ucieramy z
cukrem pudrem, dodajemy żółtka, połowę wiórków kokosowych i herbatniki -
dokładnie mieszamy i wstawiamy masę do lodówki na około 2h. Po tym
czasie stężałą masę wyjmujemy z lodówki i formujemy małe kulki - do każdej wkładamy jednego
migdała. Obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych.
Domowe Raffaello |
Nie liczyłam ile wyszło kulek ale było ich wystarczająco dużo żeby objadły się trzy osoby ;-)
Domowe Raffaello |
SMACZNEGO :-)
dużo wiórków kokosowych i dużo pyszności :))
OdpowiedzUsuńrobiłam tez podobne :)) pyszności
OdpowiedzUsuń