4 września 2012

Kokosowe kulki

Dawno nie pokazywałam nic słodkiego i aż mnie nosi, żeby coś upiec. Zabiorę się więc do pracy, a tymczasem pokażę deser podpatrzony u Kingi - pyszne kokosowe kulki. Na pewno każdy z Was próbował choć raz te kupowane w sklepie, domowe Raffaello jest jednak o niebo lepsze!


DOMOWE RAFFAELLO 

200g masła
0,5 szklanki cukru pudru
2 żółtka
150g wiórków kokosowych

200g herbatników
100g migdałów

Migdały parzymy i obieramy. Herbatniki drobno kruszymy - niezły sposób na wyżycie się za pomocą wałka ;-). Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy żółtka, połowę wiórków kokosowych i herbatniki - dokładnie mieszamy i wstawiamy masę do lodówki na około 2h. Po tym czasie stężałą masę wyjmujemy z lodówki i formujemy małe kulki - do każdej wkładamy jednego migdała. Obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych.


Domowe Raffaello

Nie liczyłam ile wyszło kulek ale było ich wystarczająco dużo żeby objadły się trzy osoby ;-)


Domowe Raffaello


SMACZNEGO :-)






2 komentarze:

Jeśli nie posiadasz profilu na Blogger`ze, proszę zostaw przynajmniej pseudonim :-)

Drukuj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...