29 lipca 2013

Koktajl bananowo jeżynowy

Upał niemiłosierny - byłam nad Wisłą i zastałam spękaną niby pustynię plażę, powiększoną o jakieś 2/3 w stosunku do stanu normalności. Dobrze, że znalazłam zacienione miejsce na odpoczynek, bo nie wiem jakbym wróciła. Mimo spiekoty udało się jednak miło spędzić dzień i zakończyć go tym oto nie wymagającym gotowania i nadmiaru pracy koktajlem :-)


KOKTAJL BANANOWO-JEŻYNOWY


1 dojrzały banan 
2 łyżki śmietany jogurtowej 
1 garść jeżyn 
2 listki mięty + listek do przybrania


Do blendera wlewamy dwie łyżki śmietany jogurtowej. Dodajemy umyte i osuszone jeżyny i razem miksujemy. Banana obieramy i kroimy w plasterki - dorzucamy do blendera razem z dwoma listkami mięty - miksujemy aż uzyskamy jednolita konsystencję koktajlu. Naczynie z koktajlem wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia. Podajemy przybrane liskiem mięty.

Koktajl bananowo jeżynowy

SMACZNEGO :-)


Dla ochłody



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli nie posiadasz profilu na Blogger`ze, proszę zostaw przynajmniej pseudonim :-)

Drukuj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...