Upał niemiłosierny - byłam nad Wisłą i zastałam spękaną niby pustynię plażę, powiększoną o jakieś 2/3 w stosunku do stanu normalności. Dobrze, że znalazłam zacienione miejsce na odpoczynek, bo nie wiem jakbym wróciła. Mimo spiekoty udało się jednak miło spędzić dzień i zakończyć go tym oto nie wymagającym gotowania i nadmiaru pracy koktajlem :-)
KOKTAJL BANANOWO-JEŻYNOWY
1 dojrzały banan
2 łyżki śmietany jogurtowej
1 garść jeżyn
2 listki mięty + listek do przybrania
Do blendera wlewamy dwie łyżki śmietany jogurtowej. Dodajemy umyte i
osuszone jeżyny i razem miksujemy. Banana obieramy i kroimy w plasterki -
dorzucamy do blendera razem z dwoma listkami mięty - miksujemy aż
uzyskamy jednolita konsystencję koktajlu. Naczynie z koktajlem wstawiamy
do lodówki w celu schłodzenia. Podajemy przybrane liskiem mięty.
Koktajl bananowo jeżynowy |
SMACZNEGO :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jeśli nie posiadasz profilu na Blogger`ze, proszę zostaw przynajmniej pseudonim :-)