12 września 2012

Zupa krem z fasolki szparagowej

Fasolka króluje na targach, więc jest to dobry moment na pyszną zupę krem. Fasolkę uwielbiam i właściwie jem ją pod każdą postacią, a w tej puszystej, żółtej zupie smakuje wybornie :-)


ZUPA KREM Z FASOLKI SZPARAGOWEJ


kawałek kurczaka na zupę
1 wołowa kostka rosołowa
400g fasolki szparagowej
1 marchewka
1 pietruszka
1/4 selera
2 średnie ziemniaki

3 kromki chleba


Mięso z kością myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy 1,5l wody. Gotujemy.
Warzywa obieramy, myjemy, kroimy w małe kawałki. Dodajemy do garnka wraz z kostką rosołową. Gotujemy do miękkości (około 30 minut).
Chleb kroimy w drobną kostkę i podpiekamy na suchej patelni aż się zrumieni.
Z zupy wyjmujemy mięso z kością i oddzielamy. Mięso ponownie wkładamy do zupy i całość miksujemy. Podajemy z grzankami.

Zupa krem z fasolki szparagowej

SMACZNEGO :-)



 

6 komentarzy:

  1. Wygląda wspaniale! Nigdy nie jadłam takiej zupy, muszę ugotować. Pozdrawiam :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. a ja sobie zmodyfikuję i spróbuję :) Odejmiemy kostki, odejmiemy mięsko, odejmiemy ziemniaka i marchewkę, dodamy oliwy i pietruchy i ciekawe czy w ogóle podobne będzie :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja też nie jadłam takiej zupy. Koniecznie do wypróbowania.

    OdpowiedzUsuń
  4. Jestem pozeraczem fasolki, ale takiej zupy jeszcze nie jadłam. I czemu? Nie wiem, ale to się zmieni :)

    OdpowiedzUsuń
  5. kurka kurka kręcę zupy kremy z różnych warzyw, ale na to jeszcze nie wpadłam :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Jeśli nie posiadasz profilu na Blogger`ze, proszę zostaw przynajmniej pseudonim :-)

Drukuj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...