ZUPA KREM Z FASOLKI SZPARAGOWEJ
kawałek kurczaka na zupę
1 wołowa kostka rosołowa
400g fasolki szparagowej
1 marchewka
1 pietruszka
1/4 selera
2 średnie ziemniaki
3 kromki chleba
Mięso z kością myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy 1,5l wody. Gotujemy.
Warzywa obieramy, myjemy, kroimy w małe kawałki. Dodajemy
do garnka wraz z kostką rosołową. Gotujemy do miękkości (około 30
minut).
Chleb kroimy w drobną kostkę i podpiekamy na suchej patelni aż się zrumieni.
Z zupy wyjmujemy mięso z kością i oddzielamy. Mięso ponownie wkładamy do zupy i całość miksujemy. Podajemy z grzankami.
Zupa krem z fasolki szparagowej |
SMACZNEGO :-)
Wygląda wspaniale! Nigdy nie jadłam takiej zupy, muszę ugotować. Pozdrawiam :)))
OdpowiedzUsuńa ja sobie zmodyfikuję i spróbuję :) Odejmiemy kostki, odejmiemy mięsko, odejmiemy ziemniaka i marchewkę, dodamy oliwy i pietruchy i ciekawe czy w ogóle podobne będzie :D
OdpowiedzUsuńTylko fasolki nie odejmuj ;-)
UsuńJa też nie jadłam takiej zupy. Koniecznie do wypróbowania.
OdpowiedzUsuńJestem pozeraczem fasolki, ale takiej zupy jeszcze nie jadłam. I czemu? Nie wiem, ale to się zmieni :)
OdpowiedzUsuńkurka kurka kręcę zupy kremy z różnych warzyw, ale na to jeszcze nie wpadłam :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń