6 grudnia 2014

Płatki jaglane z granatem

Płatki jaglane z granatem
Na 1 porcję:

200 ml mleka kokosowego
1/2 szklanki płatków jaglanych
1 łyżka syropu z agawy
1 owoc granatu

Granat obieramy - odcinamy górną część, dzielimy nożem na ćwiartki i wyłuskujemy nasiona.
Do małego garnuszka wlewamy wodę, tak aby przykryła dno - zagotowujemy. Wlewamy mleko kokosowe - zagotowujemy. Do gotującego się mleka dosypujemy płatki jaglane i gotujemy mieszając przez około 3 minuty. Dodajemy syrop z agawy - mieszamy.
Ugotowane płatki jaglane wykładamy do miseczki, posypujemy nasionami granatu.

Płatki jaglane z granatem


SMACZNEGO :-)


Dziś pobiegłam przetestować nową ścieżkę zdrowia. Niestety nieco się rozczarowałam, ale może jeszcze ją dopracują. Póki co pobiegam po starych leśnych szlakach :-)

Peggi w lesie

1 komentarz:

  1. właśnie zajadamy! pychotka!dzięki za ten przepis!

    OdpowiedzUsuń

Jeśli nie posiadasz profilu na Blogger`ze, proszę zostaw przynajmniej pseudonim :-)

Drukuj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...