23 października 2012

Sznycelki z pieczarkami i kapusta pekińską

Miałam pisać pracę do szkoły, ale coś mi nie idzie. Postanowiłam więc przygotować dla Was posta ;-) Dziś proponuję pyszne sznycelki, małe kotleciki z domieszką kapusty pekińskiej, smażone z minimalną ilością oleju. W sam raz na obiadek :-)


SZNYCELKI Z PIECZARKAMI I KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ


50 dag mięsa mielonego
1/2 średniej kapusty pekińskiej
1 duża cebula
6 średnich pieczarek
1 jajo
3 łyżki bułki tartej
ząbek czosnku
sól
pieprz
tymianek
olej
opcjonalnie pestki słonecznika


Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i drobno siekamy. Podsmażamy razem z cebulą. Kapustę pekińską oczyszczamy i drobno szatkujemy.
Mięso mielone mieszamy z podsmażoną cebulą i pieczarkami, kapustą pekińską, wyciśniętym czosnkiem. Dodajemy bułkę tartą, doprawiamy do smaku, wbijamy jajo i mieszamy.
Formujemy małe kotleciki i smażymy na patelni grillowej.

Sznycelki z pieczarkami i kapusta pekińską

SMACZNEGO :-)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli nie posiadasz profilu na Blogger`ze, proszę zostaw przynajmniej pseudonim :-)

Drukuj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...