9 czerwca 2014

Lody porzeczkowo-jeżynowe



Lody porzeczkowo-jeżynowe

Na 2 porcje:

175g jogurtu naturalnego
1,5 garści czerwonej porzeczki
1,5 garści jeżyn
1 łyżeczka miodu

Porzeczki i jeżyny oczyszczamy z szypułek, myjemy i osuszamy. Miksujemy razem z jogurtem w blenderze. Dodajemy miód i jeszcze chwilę miksujemy. Gotową masę przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek. Przekładamy do plastikowego naczynia i umieszczamy w zamrażarce. Można co kilka godzin zamieszać aby nie wytrąciły się kryształki.
Podajemy samodzielnie bądź z dodatkiem owoców, bakali, wafelków.

Lody porzeczkowo-jeżynowe


SMACZNEGO :-)




Lody, lody dla ochłody Akcja lodowa 2014 Lato w pełni! Akcja lodowa 2014



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli nie posiadasz profilu na Blogger`ze, proszę zostaw przynajmniej pseudonim :-)

Drukuj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...