14 sierpnia 2012

Nietypowa zapiekanka

Kolejna propozycja śniadaniowo - kolacyjna. Na ten przepis natknęłam się na blogu HALF HOUR COOK i od razu postanowiłam go przetestować. Bułeczki wyszły super chrupiące z miękkim, aromatycznym środkiem. Jest to miła odmiana od tradycyjnych zapiekanej, a przy tym świetny sposób na wykorzystanie czerstwych bułeczek. Ale ze świeżej też możecie je zrobić ;)

ZAPIEKANE BUŁKI Z JAJKIEM

2 kajzerki
2 jajo
4 plasterki wędliny drobiowej
4 łyżki szczypiorku
2 łyżki majonezu
2 łyżki pikantnego ketchupu
sól
pieprz


Rozgrzewamy piekarnik do 200°C.
Z każdej kajzerki odcinamy wierzch i wydążamy środek. Rozprowadzamy w środku majonez oraz ketchup.
Wędlinę drobno kroimy, podsmażamy w rondelku i przekładamy do bułki. Posypujemy szczypiorkiem i wstawiamy na około 1 minutę do piekarnika. Teraz do każdej bułeczki delikatnie wbijamy jajko - tak aby nie rozlać żółtka, a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy dalej do momentu ścięcia się białka.


Zapiekane bułki z jajkiem

Zapiekane bułki z jajkiem

SMACZNEGO :-)


6 komentarzy:

  1. Takiej jeszcze w życiu nie robiłam. ;) Wygląda apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. zamykam szybko tę stronę, bo nie dotrwam do rana....
    jak to apetycznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ale rano będzie można zrobić :-)

      Usuń

Jeśli nie posiadasz profilu na Blogger`ze, proszę zostaw przynajmniej pseudonim :-)

Drukuj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...