Ostatnio z uwagi na tatę, postanowiłam zapoznać się z tajnikami żywienia diabetyków. Traf chciał, że w sposób szybki i łatwy zdobyłam książkę z bardzo fajnymi przepisami. Co prawda duża ich część zawiera składniki (przynajmniej dla mnie) iście kosmiczne, ale są i takie ze składnikami powszechnymi. Dziś przedstawię Wam właśnie jeden z takich przepisów.
1 puszka sardynek w oliwie z oliwek
1 łyżeczka chrzanu
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka drobno posiekanej cebuli
1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
pieprz
papryka
Sardynki wyjmujemy z puszki na sitko i dokładnie odsączamy. Po odsączeniu rozdrabniamy je widelcem i mieszamy z pozostałymi składnikami. Doprawiamy pieprzem i papryką według własnych upodobań.
Expresowa pasta z sardynek |
Expresowa pasta z sardynek |
Ten smaczny przepis pochodzi z książki "SMACZNE POTRAWY DLA DIABETYKÓW" J.Frank.
SMACZNEGO:-)
Lubię taką, chociaż na pierwszym miejscu i tak jest pasta z makreli :D
OdpowiedzUsuń