26 listopada 2012

Ciasteczka serowo-rabarbarowe

Oto ciasteczka znalezione na blogu Anyżkowo . Jest to kolejny już przepis jaki wykonałam z jej przepisów, a każdy był trafiony w dziesiątkę. Ciasteczka są smaczne, nie za słodkie - takie w sam raz. Pełen uroku rabarbar wspaniale podkreśla smak serowego ciasta. Te ciasteczka smakują wyśmienicie, więc nie czekajcie - grzejcie piecyki i zabierajcie się do pieczenia :-)


CIASTECZKA SEROWO-RABARBAROWE

120g twarogu trzykrotnie mielonego
150g maki
2 łyżki cukru brązowego
130g miękkiego masła
300g rabarbaru
żółtko

Masło wraz z twarogiem i cukrem mieszamy aż powstanie gładka masa. Partiami dodajemy do niej mąkę i dokładnie mieszamy. Z powstałego ciasta formujemy kulkę, zawijamy w folię i chowamy do lodówki na około 2 godziny. 
Rabarbar myjemy, osuszamy i drobno kroimy. Ciasto wyjmujemy z lodówki, dzielimy na małe porcje i formujemy małe krążki. Smarujemy je roztrzepanym żółtkiem i nakładamy porcje rabarbaru.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 25 minut.

Ciasteczka serowo-rabarbarowe


SMACZNEGO :-)


4 komentarze:

  1. zapachniało latem :)
    pozdrawiam,
    Szana!

    OdpowiedzUsuń
  2. Z przyjemnością nominuję Cię do nagrody Liebster Blog :) Pytania znajdziesz tu http://gotowanie-z-pasja.blogspot.com/2012/11/liebster-blog.html

    OdpowiedzUsuń
  3. mm, uwielbiam! mogłabym jeść z monitora! :))

    OdpowiedzUsuń

Jeśli nie posiadasz profilu na Blogger`ze, proszę zostaw przynajmniej pseudonim :-)

Drukuj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...