Smoothie z mleka kokosowego i owoców |
Na 2 porcje:
250 ml schłodzonego mleka kokosowego
1 banan
1 mango
2 mandarynki
Do posypania:
wiórki kokosowe
kakao
Mango i mandarynki myjemy.
Mango obieramy i okrawamy wokół pestki, rozdrobnione wrzucamy do blendera, zalewamy mlekiem kokosowym i miksujemy.
Banana obieramy, łamiemy na mniejsze kawałki, wrzucamy do blendera, miksujemy.
Mandarynki obieramy, pozbawiamy białych skórek i pestek, wrzucamy do blendera i miksujemy.
Przelewamy do dwóch szklanek, delikatnie posypujemy kakao i wiórkami kokosowymi.
Uwaga: Opcjonalnie możemy dosłodzić syropem z agawy, ale jak dla mnie smoothie wyszło wystarczająco słodkie ;-)
Smoothie z mleka kokosowego i owoców |
Smoothie z mleka kokosowego i owoców |
SMACZNEGO :-)
w jednej szklance zamknięte tyle pysznych smaków!
OdpowiedzUsuń